• Best 0499 - 37 20 55
  • Oirschot 0499 - 57 72 89
  • Eindhoven 040 - 211 01 05

Thanatopraxie

Wij willen er graag voor zorgen dat de overledene goed verzorgd naar de laatste rustplaats gaat. Het opbaren van een persoon hoort ook bij het rouwproces en wij vinden het belangrijk dat de overledene er verzorgd en herkenbaar bij ligt. Door thanatopraxie toe te passen, blijft het lichaam van een overledene langer mooi. 

Balsemen

Bij de thanatopraxie behandeling wordt er een speciale vloeistof in het lichaam gebracht die ervoor zorgt dat donkere vlekken verdwijnen, de huid een normale kleur krijgt en het lichaam een natuurlijke vorm. U kunt dan op een fijne manier afscheid nemen van een geliefde. De overledene kan worden opgebaard tot uiterlijk tien dagen zonder koeling (en dus zonder geruis).

Thanatopraxie

De opbaring van een overledene kan zowel thuis als in één van onze uitvaartcentra. Wanneer u kiest voor een opbaring thuis, zorgen wij voor alle nodige voorzieningen. U kunt er ook voor kiezen om uw geliefde bij ons op te laten baren. In ons uitvaartcentrum kunt u in alle rust afscheid nemen in een fijne ruimte. In Best is het mogelijk om een sleutel van de 24 uurs rouwkamer te ontvangen. Hierdoor kunt u komen wanneer u maar wilt om afscheid te nemen.

Balsemen