• Best 0499 - 37 20 55
  • Eindhoven 040 - 211 01 05
  • Oirschot 0499 - 57 72 89

Stervensbegeleiding

Wanneer u hoort dat u nog maar een beperkte tijd te leven hebt gaat er veel door u heen. Uw leven en dat van uw dierbaren, staat ineens op zijn kop. De geestelijke belasting die een mogelijk naderend levenseinde met zich meebrengt is al zwaar genoeg. En veelal ontbreken de energie en de tijd om ook praktische zaken goed en weloverwogen te regelen. Wellicht kunt u daarom hierbij wel wat advies en ondersteuning gebruiken.

Stervensbegeleiding

Toon van de Wiel begeleidt al tientallen jaren mensen in hun laatste levensfase.

“Mijn doel is het om de betrokkene en zijn of haar dierbaren zo goed mogelijk bij te staan in het proces. Zowel voor, tijdens als na het sterven. Als stervensbegeleider kan ik bijvoorbeeld met u over zaken praten die u liever niet met uw familie of vrienden bespreekt. U kunt uw verhaal bij mij kwijt en ik kan een steun zijn voor uw partner of familie. Ook heb ik de gereedschappen in huis om u te ondersteunen om te gaan met emoties, levensvragen en bepaalde keuzes met betrekking tot de uitvaart. Ten slotte kan ik nazorg verlenen en de nabestaanden bijstaan in hun proces van rouwverwerking.

De ervaring leert dat veelal de tijd en de wilskracht voor het regelen van praktische zaken ontbreekt. Ook hierbij kan ik u ondersteunen. Zo kan ik desgewenst namens de direct betrokkene(n) overleggen met externe instanties zoals de arts, de thuiszorg of het ziekenhuis. Ook kan ik ondersteuning bieden bij het regelen van de uitvaart en de persoonlijke nalatenschap.

Bij alles wat ik doe staan aandacht en respect voor de betrokkene en zijn of haar dierbaren centraal. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat mensen het proces op hun eigen manier en in hun eigen tempo doorlopen. Het afscheid is immers al zwaar genoeg.”

Mocht u vrijblijvend willen kennismaken, dan kunt u Toon van de Wiel bereiken via 0499 - 37 20 55.

Stervensbegeleiding

© 2021 Uitvaartverzorging Mutsaers