• Best 0499 - 37 20 55
  • Oirschot 0499 - 57 72 89
  • Eindhoven 040 - 211 01 05

Begraafplaats of crematorium

Een van de belangrijkste beslissingen rondom de uitvaart is de keuze tussen begraven of cremeren. Veel overledenen hebben tijdens hun leven al aangegeven begraven of gecremeerd te worden. En soms is de religieuze achtergrond van de overledene bepalend. Helaas komt het ook nog veel voor dat nabestaanden niet weten wat de voorkeur van de overledene precies was. Uiteraard zullen we u ook hierin van advies voorzien.

Begraven

Wij kunnen u behulpzaam zijn bij de keuze voor de begraafplaats en het graf. Ook kunnen wij u informeren over de verschillende begraafplaatstarieven.

Cremeren

Als u uw dierbare wilt laten cremeren, dan kunt u terecht bij verschillende crematoria in de omgeving. Kiest u voor een crematie van uw dierbare, dan is een begraving niet per definitie uitgesloten. De urn kan immers bijgezet worden in een bestaand graf van een andere dierbare of er is bij veel begraafplaatsen ook de mogelijkheid om de urn in een urnentuin te plaatsen. Partners kunnen soms zo ieder hun eigen keuze volgen en toch bij elkaar een laatste rustplaats vinden.

Asbestemming

Daarnaast zijn er nog meer bestemmingen voor de as mogelijk. U kunt de as laten verstrooien, de as kan bijgezet worden in een urnenwand of u kunt er voor kiezen om (een deel van) de as bij u te dragen in een gedenksieraad. Wellicht kunt u nog niet direct een beslissing nemen over de bestemming. In dat geval kan de as in uitvaartcentrum Mutsaers worden bewaard. In die periode kunt u beslissen wat u wilt doen met de as.

Begraafplaats of crematorium