• Best 0499 - 37 20 55
  • Eindhoven 040 - 211 01 05
  • Oirschot 0499 - 57 72 89

Uw eigen uitvaartwensen vastleggen op verschillende manieren

Uw eigen uitvaartwensen vastleggen? Over uw eigen toekomstige uitvaart denkt u waarschijnlijk niet dagelijks na. Dat is ook niet nodig. Maar het kan wel een geruststellend idee zijn gewoon eens even de tijd te nemen om een aantal zaken op een rijtje te zetten.

Als u alvast uw uitvaartwensen vast laat leggen, weet u zeker dat uw uitvaart precies verloopt zoals u in gedachten hebt. Bovendien neemt u uw familie en nabestaanden veel vragen en zorgen uit handen.

Uw uitvaartwensen vastleggen

Uw eigen uitvaartwensen vastleggen? Het is niet iets waar u elke dag over nadenkt of bij stil staat, maar toch is het belangrijk om er het eens over te hebben. Misschien maakt het u niet uit hoe uw eigen uitvaart eruit ziet, maar uw naasten wat handvaten meegeven kan nooit kwaad. Het is al een lastige periode.

Voorbereiden eigen uitvaart 

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om tijdens het leven al te praten over de dood. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om hun eigen uitvaartwensen vast te leggen.

Indien wenselijk reiken wij u ideeën aan waarmee u richting kunt geven aan de sfeer en de invulling van uw eigen uitvaart. Tevens geven we u inzicht in de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Uw eigen uitvaartwensen vastleggen

Uiteraard kunt u ook zelf aangeven wat uw wensen zijn voor uw begrafenis of crematie. Deze wensen kunt u als officieel document vastleggen in bijvoorbeeld een testament bij de notaris. Zo verzekert u zich ervan dat uw nabestaanden uw uitvaart regelen zoals u dat wilt.

Wilt u alleen uw wensen kenbaar maken? Dan kunt u een wilsbeschikking invullen. U verplicht uw familie dan tot niets, maar geeft wel aan hoe u uw eigen uitvaart geregeld zou willen hebben.

Een wilsbeschikking

Bij ons kunt u vrijblijvend een wilsbeschikking invullen. Het invullen van de wilsbeschikking verplicht u tot niets en wil alleen zeggen dat u uw eigen wensen met betrekking tot uw eigen uitvaart kenbaar maakt. Als u een wilsbeschikking wilt invullen, dan zijn er diverse mogelijkheden:

  • U kunt een papieren versie uitprinten en dan per post naar ons versturen.
  • U kunt een afspraak maken ons te bellen op 0499 37 20 55.

Vrijblijvend uw uitvaartwensen vastleggen 

Als u dat wilt kunt u in een vrijblijvend gesprek uw uitvaartwensen met ons bespreken. Het is nooit verkeerd om hierover met een vertrouwd iemand hier open over te praten.

Wij vormen geen mening en zullen u alle mogelijke opties voorleggen. In een vertrouwde omgeving kunnen wij uw wensen bespreken, maar deze hoeven niet direct vast gelegd te worden. Uw uitvaartwensen vastleggen kan dan altijd op een later moment.

Uw eigen uitvaartwensen vastleggen

© 2022 Uitvaartverzorging Mutsaers