• Best 0499 - 37 20 55
  • Oirschot 0499 - 57 72 89
  • Eindhoven 040 - 211 01 05

Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart? Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Echter is hier geen standaard antwoord op te geven, de prijs voor een uitvaart is afhankelijk van verschillende opties en mogelijkheden. Wij vertellen u er graag meer over.

wat kost een uitvaart

Wat kost een uitvaart?

Het Nibud berekende dat een gemiddelde uitvaart €7500,- kost. Een Begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie omdat bij een begrafenis rekening moet worden gehouden met zogeheten grafkosten. Deze kosten verschillen per gemeente en variëren tussen de €800,- en €7000, -Zoals gezegd zijn de kosten van een uitvaart afhankelijk van verschillende factoren. De uitvoering van de kist, de soort of hoeveelheid boeketten, de rouwwagen of de duur van de uitvaart zijn allen van invloed op de uiteindelijke prijs van een uitvaart.
Iedere uitvaart is uniek en bijzonder daarom hanteren wij ook geen vaste prijzen voor een uitvaart.

Wilt u graag weten waar u aan toe bent? Neem dan contact met ons op voor een meer precieze prijsberekening.

Neem contact op

Uitvaartverzekering

Veel mensen hebben bij leven al een duidelijk idee over hoe hun uitvaart er uit moet gaan zien. In veel gevallen heeft de overledene bij leven zelfs al vastgelegd wat diegene juist wel of juist niet wilt op zijn of haar uitvaart. De nabestaande die verantwoordelijk is voor de uitvaart wilt hier uiteraard zo volledig als mogelijk aan voldoen. Echter is de laatste wens van de overledene in sommige gevallen niet financieel haalbaar voor de nabestaande.
Wij raden mensen daarom aan om bij leven een uitvaartverzekering af te sluiten, met een goede uitvaartverzekering dekt u uw nabestaande in tegen de kosten die komen kijken bij uw uitvaart.


Nuvema is een uitvaartverzekering die de premie en het uit te keren bedrag baseert op de wensen van uw uitvaart. Hierdoor voorkomt u dat uw nabestaande met hoge kosten komen te zitten na de uitvaart.

wat kost een uitvaart

Over Mutsaers uitvaartverzorging in Best

Mutsaers uitvaartverzorging in Best is een begrip in de regio. Mutsaers is opgestart in 1963 door Jac Mutsaers en wordt vandaag de dag voortgezet door dochter Marianne, kleinzoon Ferry en kleindochter Patricia.
Betrokken en persoonlijke aandacht staat bij ons voorop en wij dragen zorg voor een uniek en passend afscheid.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Ook voor het melden van een overledene kunt u 24 uur per dag contact met ons opnemen.

Neem contact op