• Best 0499 - 37 20 55
  • Oirschot 0499 - 57 72 89
  • Eindhoven 040 - 211 01 05

Begrafenis regelen

Hoe moet u de begrafenis regelen van uw dierbare net nadat zij of hij overleden is? Dit is een emotionele zware periode waarin soms nog best veel geregeld moet worden terwijl u er van alles door u hoofd gaat. Wij ondersteunen en helpen u graag waar nodig. 

Allereerst komt onze begrafenisondernemer van onze begrafenisonderneming nabij Eindhoven naar u toe. Dit gebeurt op het moment nadat u een overlijden heeft gemeld.

Ondanks alle verdriet en de vele emoties, moeten er een aantal dingen snel geregeld worden. Onze begrafenisondernemer bespreekt dit in alle rust. Hieronder staan een aantal punten die aan bod komen bij een begrafenis regelen.

Begrafenis regelen

Hoe moet u de begrafenis regelen? Allereerst gaat u de uitvaartwensen vastleggen en wordt er gekeken of de overledene begraven of gecremeerd zal worden. Dit heeft de overledene misschien zelf al vast laten leggen of de familie maakt deze keus.

Wanneer u wenst om de overledene te laten begraven, helpen wij met het uitkiezen van een geschikte begraafplaats en een mooi graf. Dit kan op elke begraafplaats, inclusief een natuurbegraafplaats.

Wanneer u voor een crematie kiest, bespreken wij de verschillende crematoria in de omgeving. Daarnaast bespreken we wat u wilt doen met het as. Hiervoor zijn ontzettend veel mogelijkheden, die we allemaal met u kunnen bespreken.

Wij kunnen van begin tot eind helpen en ondersteunen, maar u bepaalt natuurlijk. Misschien krijgt u bij bepaalde onderdelen al hulp van andere of wilt u liever een onderdeel van de begrafenis zelf regelen? Dat is helemaal geen probleem.

Van tevoren gaan we om tafel om te bepalen waar u graag ondersteunt wilt worden en welke dingen uzelf liever oppakt. We kunnen alles van de begrafenis regelen van a tot en met z. 

Het tijdstip van de begrafenis

Op welke dag en op welk tijdstip gaan we de begrafenis regelen? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Het antwoord is dat wij samen met u de geschikte datum bespreken waarop het afscheid plaats zal vinden. We denken hierbij dan ook aan de rouwadvertentie in de krant en de post voor alle uitnodigingen.

Daarnaast bespreken we met de plek waar het afscheid wordt gehouden wat de mogelijkheden zijn. Wij bespreken met u ook de mogelijkheden voor de condoleance. U kunt bijvoorbeeld kiezen deze los van het afscheid te doen of op hetzelfde moment. Wij adviseren u over alle mogelijkheden. 

Voor ons is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de wensen van de overledene en met de wensen vanuit u en de familie. Met u en uw naasten bespreken wij alle mogelijkheden en lichten wij met alles liefde alles toe. Hoe u de begrafenis wilt regelen? Dat laten wij altijd aan u, uw familie en naasten over. 

Het opbaren van de overledene

Afscheid nemen van uw dierbare is ontzettend moeilijk. Hierbij speelt vaak de plek waar de overledene wordt opgebaard een belangrijke rol. Wij zorgen voor alle voorzieningen wanneer u uw dierbare het liefst thuis wilt opbaren. Dit kan ook in een uitvaartcentrum waar u en uw omgeving afscheid kan nemen.

Kisten

Bij een begrafenis regelen is een grafkist uitzoeken is vaak erg emotioneel. Dit is ook het moment dat u iemands persoonlijkheid naar voren kunt brengen. Bij Mutsears helpen we u om te kiezen uit een ontzettend breed assortiment met diverse opties. Zo kunt u kiezen uit veel verschillende materialen en kleuren.

Rouwvervoer voor de begrafenis regelen

Bij Mutsaers kunt u uiteraard terecht voor verschillend rouwvervoer. U kunt kiezen voor een klassieke rouwauto, maar ook voor een mooie paardenkoets of zelfs een nostalgische boerenkar. Wij denken graag met u mee over het vervoer. 

Heeft u een andere speciale wens dan proberen wij u hierin te ondersteunen. Mocht dit niet lukkend dan besteden wij dit altijd uit. Heeft u zelf iemand gevonden die dit kan regelen of zou willen rijden? Dat is geen probleem. Een begrafenis is persoonlijk en als u dit onderdeel van de begrafenis zelf regelen wilt. Dan respecteren wij dat. Deze dag draait om de overledene en uw familie en naasten. 

Woonde uw dierbare in het buitenland of wil hij/zij juist in het buitenland worden begraven? Dan regelen wij uiteraard het rouwvervoer vanuit het buitenland naar Nederland en andersom.

De keuze voor de rouwkaarten en/of rouwadvertentie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in rouwkaarten en rouwadvertenties. Deze kunt u ontzettend persoonlijk maken. Vaak past dit bij de nabestaanden en bij de overledene.

Hierdoor is het rouwdrukwerk erg bijzonder. Bij Mutsaers informeren we u graag over alle mogelijkheden voor een persoonlijke en betrokken rouwkaart en rouwadvertentie. 

Natuurlijk is het mogelijk om zelf foto's te maken of eigen foto's erin te verwerken. Dit moedigen wij alleen maar aan. Bloemen zijn een prachtig onderdeel, maar kaarten en foto's maken het allemaal iets persoonlijker. 

De verzekering van de begrafenis regelen

Samen met u bespreken we de financiering van het afscheid van uw dierbare. Wellicht is er een verzekering of een andere financiering aanwezig om de begrafenis regelen. We adviseren u over de mogelijkheden. We proberen dit onderdeel zo snel mogelijk te regelen. Dit kan uiteraard ook na het begrafenis regelen, als u dit wilt. 

Balseming of Thanatopraxie

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die ervoor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. Hierdoor krijgt de overledene een aantal dagen weer een natuurlijke uitstraling. U kunt hiervoor kiezen wanneer u bijvoorbeeld een open kist heeft bij de opbaring van uw dierbare.

In de loop van de dagen komen ook andere onderwerpen aan bod die ook belangrijk zijn, maar niet direct geregeld hoeven worden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om:

  • Bloemen
  • Inhoud van het afscheid
    • Sprekers
    • (Live) muziek
  • Catering uitvaart
  • Invulling dag van de uitvaart

Een begrafenis regelen

Ieder mens is uniek en daarom is ook iedere uitvaart uniek. Mutsears helpt u graag de persoonlijkheid en wensen van uw dierbare te vervullen. We proberen een mooie herinnering te maken van deze emotionele periode. Dit doen wij in Best, Eindhoven, Oirschot en omgeving. Hierin is persoonlijke aandacht en betrokkenheid erg belangrijk bij ons ervaren team. Neem vrijblijvend contact op voor een begrafenis regelen of lees meer over een uitvaart regelen.

Contact