• Best 0499 - 37 20 55
  • Eindhoven 040 - 211 01 05
  • Oirschot 0499 - 57 72 89

Begrafenis regelen

Nadat u een overlijden heeft gemeld, komt onze begrafenisondernemer naar u toe. Ondanks alle verdriet en de vele emoties, moeten er een aantal dingen snel geregeld worden. Onze begrafenisondernemer bespreekt dit in alle rust. Hieronder staan een aantal punten die aan bod komen bij een begrafenis regelen.

Begrafenis regelen

De overledene zal begraven of gecremeerd worden. Wanneer u wenst om de overledene te laten begraven, helpen wij met het uitkiezen van een geschikte begraafplaats en een mooi graf. Dit kan op elke begraafplaats, inclusief een natuurbegraafplaats.

Wanneer u voor een crematie kiest, bespreken wij de verschillende crematoria in de omgeving. Daarnaast bespreken we waar u wilt doen met het as. Hiervoor zijn ontzettend veel mogelijkheden, die we allemaal met u kunnen bespreken.

Datum afscheid nemen

Samen met u bespreken we de geschikte datum waarop het afscheid plaats zal vinden. Vaak denken we hierbij aan de rouwadvertentie in de krant en de post voor alle uitnodigingen. Daarnaast bespreken we met de plek waar het afscheid wordt gehouden wat de mogelijkheden zijn. Wij bespreken met u ook de mogelijkheden voor de condoleance. U kunt bijvoorbeeld kiezen deze los van het afscheid te doen of op hetzelfde moment. Wij adviseren u over alle mogelijkheden.

Het opbaren van de overledene

Afscheid nemen van uw dierbare is ontzettend moeilijk. Hierbij speelt vaak de plek waar de overledene wordt opgebaard een belangrijke rol. Wij zorgen voor alle voorzieningen wanneer u uw dierbare het liefst thuis wilt opbaren. Dit kan ook in een uitvaartcentrum waar u en uw omgeving afscheid kan nemen.

Kisten

Bij een begrafenis regelen is een grafkist uitzoeken is vaak erg emotioneel. Dit is ook het moment dat u iemands persoonlijkheid naar voren kunt brengen. Bij Mutsears helpen we u om te kiezen uit een ontzettend breed assortiment met diverse opties. Zo kunt u kiezen uit veel verschillende materialen en kleuren.

Rouwvervoer regelen

Bij Mutsears kunt u uiteraard terecht voor verschillend rouwvervoer. U kunt kiezen voor een klassieke rouwkoets tot aan een nostalgische boerenkar. Wij denken graag met u mee over het vervoer. Wij regelen ook rouwvervoer van en naar het buitenland.

Rouwkaarten en/of rouwadvertentie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in rouwkaarten en rouwadvertenties. Deze kunt u ontzettend persoonlijk maken. Vaak past dit bij de nabestaanden en bij de overledene. Hierdoor is het rouwdrukwerk erg bijzonder. Bij Mutsears informeren we u graag over alle mogelijkheden voor een persoonlijke en betrokken rouwkaart en rouwadvertentie.

Verzekering

Samen met u bespreken we de financiering van het afscheid van uw dierbare. Wellicht is er een verzekering of een andere financiering aanwezig voor de begrafenis regelen. We adviseren u over de mogelijkheden.

Balseming of Thanatopraxie

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die ervoor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. Hierdoor krijgt de overledene een aantal dagen weer een natuurlijke uitstraling. U kunt hiervoor kiezen wanneer u bijvoorbeeld een open kist heeft bij de opbaring van uw dierbare.

Begrafenis regelen

In de loop van de dagen komen ook andere onderwerpen aan bod die ook belangrijk zijn, maar niet direct geregeld hoeven worden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om:

  • Bloemen
  • Inhoud van het afscheid
    • Sprekers
    • (Live) muziek
  • Catering uitvaart
  • Invulling dag van de uitvaart

Een begrafenis regelen

Ieder mens is uniek en daarom is ook iedere uitvaart uniek. Mutsears helpt u graag de persoonlijkheid en wensen van uw dierbare te vervullen. We proberen een mooie herinnering te maken van deze emotionele periode. Dit doen wij in Best, Eindhoven, Oirschot en omgeving. Hierin is persoonlijke aandacht en betrokkenheid erg belangrijk bij ons ervaren team. Neem vrijblijvend contact op voor een begrafenis regelen of lees meer over een uitvaart regelen.

Contact

© 2020 Uitvaartverzorging Mutsaers