• Best 0499 - 37 20 55
  • Oirschot 0499 - 57 72 89
  • Eindhoven 040 - 211 01 05

Natuurbegraafplaats Eindhoven

Bij het regelen van een uitvaart komen veel aspecten kijken. Hieronder valt ook het uitzoeken van een begraafplaats. U bent op zoek naar een begraafplaats Eindhoven die past bij de wensen en persoonlijkheid van iemand. Naast de klassieke manieren van begraven of cremeren, bestaat ook een natuur begrafenis. Dit houdt in dat er een milieuvriendelijke uitvaart plaats vindt. Wij kunnen dat verzorgen bij natuurbegraafplaats Heeze ofwel natuurbegraafplaats Schoorsveld.

Natuurbegraafplaats in de buurt van Eindhoven

Een natuurlijke uitvaart is volkomen duurzaam. Het graf gaat op in de natuur en beschikt niet over grafrechten. Het graf wordt niet geruimd en is dus eeuwigdurend. Een ander voordeel is dat het weinig zorg nodig heeft.  

Natuurbegraafplaats Heeze

Wanneer u kiest voor een natuurbegraafplaats Eindhoven bij uw Uitvaartverzorging Eindhoven kunt u het best terecht bij natuurbegraafplaats Schoorsveld Heeze. De natuurbegraafplaats Heeze heeft u de vrijheid om zelf een plek uit te kiezen in het bos, op het heideveld of bij de vennen. Bij Schoorsveld geloven ze in de troost die de natuur biedt.

Daarnaast staan ze voor de vrije wil van de mens. Hierdoor verloopt de begrafenis hier precies naar uw wensen. De stoffen waarin de overledene wordt begraven, dienen gemaakt te zijn van afbreekbare stoffen als katoen en linnen. Protheses, pacemakers en sieraden mogen niet mee begraven worden. Dit geldt wel voor inwendige protheses. 

Natuurbegraafplaats Eindhoven

Voordelen van een natuurbegraafplaats 

Een natuurbegraafplaats heeft verschillende voordelen. Bekijk de volgende voordelen van een natuurbegraafplaats Eindhoven, natuurbegraafplaats Heeze, natuurbegraafplaats Schoorsveld:

  • Duurzaam
  • Behoud van de natuur
  • Eeuwige rust plek
  • De begrafenis gaat helemaal zoals u wenst
  • Een natuurbegraafplaats vergt geen zorg voor nabestaande

Contact

Kies uw eigen plek

Naast bovenstaande voordelen heeft de natuurbegraafplaats Eindhoven nog een aantal voordelen. Allereerst kunt u op Befraafplaats Schoorsveld uw eigen plekje kiezen. Onder en oude eik, in het heideveld, naast elkaar of alleen: de keuze is aan u. Daarnaast is de begraafplaats een eeuwige rustplek. U blijft hier voor altijd liggen, er hoeft geen verlenging afgekocht te worden. Er wordt dus een eeuwig durend grafrecht afgekocht. In de akte worden om deze reden dan ook de coördinaten van de laatste rustplek gemarkeerd.

Geen zorgen voor de nabestaanden

Ook hebben uw nabestaanden geen zorgen over het graf. Doordat de natuurbegraafplaats wordt beheerd door Natuurmonumenten worden uw nabestaanden volledig ontzorgd. Hierdoor hebben uw nabestaanden ook rust. Wel zo prettig natuurlijk.