• Best 0499 - 37 20 55
  • Oirschot 0499 - 57 72 89
  • Eindhoven 040 - 211 01 05

Begrafenisonderneming Oirschot

Bent u op zoek naar een betrokken en persoonlijke begrafenisonderneming in Oirschot of omgeving? Uitvaartverzorging Mutsaers helpt u met het regelen van een passende uitvaart.

Begrafenisonderneming in Oirschot en omgeving

Wanneer een naaste is overleden, is er vaak veel verdriet en kan het soms moeilijk zijn om de uitvaart goed te regelen. Uitvaartverzoging Mutsaers helpt u op een persoonlijke en betrokken manier met het regelen van een passende uitvaart. Ten alle tijden proberen wij u in alles te begeleiden, adviseren en ondersteunen.

Persoonlijke ondersteuning bij een overlijden

Er komt veel op u af wanneer u een uitvaart moet regelen. Wij helpen u bij de keuzes en mogelijkheden en staan altijd voor u klaar. Wij helpen u bij alle keuzes die komen kijken bij het  begraven of cremeren van een dierbaar iemand. Wij begeleiden de gehele familie met het verlies en zorgen ervoor dat iedereen zoveel mogelijk betrokken is bij het proces van de uitvaart. 

Begrafenisonderneming Oirschot

Thanatopraxie 

Thanatopraxie is een lichte balseming en zorgt er voor dat het ontbingingssproces tijdelijk wordt vertraagd met maximaal 10 dagen, zodat het lichaam toonbaar blijft en zonder dat daar een koeling voor nodig is. Als gevolg hiervan keert het lichaam terug naar zijn natuurlijke kleur en blijft het op de omgevingstemperatuur, waardoor het ook voor de nabestaanden prettiger en warmer aanvoelt. 

Wanneer raden wij een Thanatopraxie aan?

  • Als nabestaanden het fijn vinden om dierbaren aan te kunnen raken zonder dat deze koud aanvoelt of wanneer u geen koeling in huis wilt.
  • Indien er ernstige verkleuring in het aanzicht is.
  • Wanneer de overleden door een operatie is overleden of door een ernstig trauma.
  • Als er veel druk op het lichaam staat door medicatie, vocht, etc.
  • Het lichaam langer dan normaal bewaard moet blijven.
  • Als u uw dierbare thuis wilt opbaren, maar deze ruimte onvoldoende kunt koelen.

Tastbare herinnering

Een blijvende herinnering van een dierbare is voor sommige mensen erg fijn. Door bijvoorbeeld het as te verwerken in een mooi sieraad heeft u een mooie herinnering. De gedenksieraden die Mutsaers Uitvaartverzorging  aanbiedt, zijn Nederlands fabricaat en worden gemaakt door ambachtelijke goudsmeden.  

Een grafmonument of mooie grafsteen maakt de rustplaats van uw dierbare compleet. Wij bieden u een ruim assortiment van monumenten van de beste kwaliteit natuursteen. Heeft u een eigen ontwerp of eigen ideeën? Samen met onze steenhouwer kunnen de de mogelijkheden bespreken. 

Uitvaartverzorging Mutsaers Best

Nazarethstraat 6
5683 AP Best
info@mutsaers-best.nl

Wij zijn dag en nacht bereikbaar.
 
Uitvaartverzorging Oirschot
Uitvaartverzorging Best
Uitvaartverzorging Eindhoven